Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Sunday, April 10, 2011

HOMESTAY MADA KAMPUNG PULAU PISANG, JITRA KEDAH


korang pernah tak menginap kat homestay?

korang tahu tak konsep homestay tu macam mana?

mesti tahu kan. . .

homestay ni maksudnya korang akan tinggal bersama dengan tuan rumah sekali dan mengalami pengalaman duduk seperti di rumah sendiri. . .

kalau korang dari bandar dan nak mengalami suasana kampung, aku cadangkan korang datang ke homestay ni. . .

memang kalau sampai di kampung ni korang takkan dengar lagi bunyi kereta, jammed yang tak putus2 dan bunyi kesesakan di bandar yang biasa didengari. . .

korang akan rasa suasana kampung yang sebenar. . .

aku berani jamin, korang akan berpuas hati 100% kalau datang ke homestay ni. . .

sebabnya aku sendiri dah merasai pengalamannya. . .

layanan yang diberi sangatlah baik. . .

korang akan tersentuh dengan layanan yang memang ikhlas dan bersungguh oleh pemilik homestay ni. . .

kalau korang nak buat program, kemasyarakatan atau anak angkat atau apa2 je lah, homestay ni adalah yang terbaik sekali. . .

kat sini ada menganjurkan program anak angkat. . .

boleh jugak buat aktiviti bergotong royong di kampung ini. . .

selain itu, sesiapa yang suka memancing boleh lah mencuba untuk memancing disini. . .

aku sendiri dah merasai pengalaman memancing dengan membuat batang pancing sendiri. . .

selain tu korang jugak boleh buat aktiviti berbasikal keliling kampung dengan basikal kembar. . .

memang best !

selain itu jugak, korang boleh tengok seekor ular sawa yang dipelihara oleh pemilik homestay ni. . .

besar !

ada jugak burung merak dibela. . .

kat sini jugak ada kisah sejarah. . .

kenal tak tunku anum?

tunku anum telahpun bersemadi di kampung ini. . .

korang boleh melawat makam tunku anum tu. . .

jangan risau dengan kemudahan disini. . .

sebab semuanya lengkap !

surau pun ada. . .

jadi korang tak payahlah risau, just datang disini dan stay sahaja. . .

lokasi homestay::Terletak 2.5 kilometer dari Pekan Tunjang, 7 kilometer dari Pekan Jitra dan dari bandar raya Alor Setar pula sejauh 28 kilometer

untuk maklumat lanjut korang boleh jugak add pemilik homestay ni kat fb beliau::Atan Ghani@ Pak Atan


atau boleh call nombor ni::0125342380 / 0125773571

apa yang diceriatakan adalah berdasarkan pengalaman sendiri. . .

kalau korang pun nak rasa pengalaman yang sama, jangan tunggu lagi cepat2 lah pergi bercuti di homestay tersebut ya !

'Gaban'

aktiviti memancing


program anak angkat. . .
rumah makcik wan. . .


makam tunku anum. . .


dewan cik timah untuk acara keramaian. . .





rumah makcik wan (mak angkat aku). . .
kat atas tu gambar bilik, dan dining hall. . .



rumah timur barat. . .
cantik sangat rumah ni. . .
nampak klasik. . .


rumah2 homestay yang lain korang boleh tengok kat page::Homestay Mada Pulau Pisang Kedah West Malaysia

gambar2 di atas adalah ehsan dari::Homestay Mada Pulau Pisang Kedah West Malaysia dan dicilok dari fb kawan2ku. . .

mintak halal ya. . .

^_^

No comments:

Post a Comment