Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Friday, November 22, 2013

ANTI-ACNE DAN MAGIC SCAR CREAM DARI NINA SKIN CARE

Assalamualaikum kawan2 ^^

Korang ada masalah JERAWAT??? PARUT???
Saya ada penyelesaian untuk kedua2 masalah terbesar ini .
Baca sampai habis tau.

JERAWAT !!
kecutkan jerawat dengan Anti-Acne dari nina skin care !
✔ Mengecutkan jerawat dengan pantas
✔ Tiada pengelupasan
✔ Sejuk dan selesa dipakai

Harga RM45 SM, RM50 SS



PARUT !!
Ada masalah parut pada wajah?
Tak kiralah parut jerawat atau luka terjatuh?
Jom cuba Magic Scar Cream dari nina skin care !
✔ Membantu memudarkan parut dengan cepat serta dapat menegangkan kulit. 
✔ Pudarkan pigmentasi
✔ Mencegah bakteria masuk ke kulit
✔ Kulit lebih lembut dan bersinar

Harga RM45 SM, RM50 SS

Nak try kedua2 skin care ini? Hanya RM80 shj ^^
Berminat boleh sms 012-404 8291 (Shikin) ^^

Wednesday, November 20, 2013

MAIXARA C-SENTIAL . SUPPLEMENT KECANTIKAN TERBAIK UNTUK ANDA !

Assalamualaikum kawan2 semuaaa..

Penah alamai situasi di bawah ;)

Aduhhhh, jerawat timbul lagilah pulak kat dahi..

Alahhhhhh, kenapa tona kulit aku tak sekata ni...

Alahhhhhh, kulit kering ! Bersisik ! Malu ah nak jumpa orang...

Kenapa muka aku cam kulit oren ni?????

Hacummm. Hacummmmm ! Aduiiiii gatal hidung aku nihhhh...

Ewww,, umur baru 24, tapi kenapa kawan2 asyik dok kata aku dah 30-an jeppp :(

Minggu lepas baru demam, minggu ni demam lagi. MC, MC, MC laggiiiii eeeee...

Kenapa, kenapa jadi camnih..
Ada kan? Ada kan??? So, ini tanda yang badan anda kekurangan Vitamin C...
Dan ini juga tanda yang anda memang memerlukan supplement.
Supplement bukan ubat hokayyyy. Ingin ditekan kan lagi sekali supplement bukan ubat.
Supplement mengandungi pelbagai vitamin yang diperlukan oleh badan kita yang tak cukup tu kan..
Sebab tu kita amik supplement..

HIGHLY RECCOMENDED ! MAIXARA C-SENTIAL



Kenapa perlu memilih Maixara C-Sential???

✔ Pada sesiapa yang ingin mencantikkan kulit boleh memilih MAIXARA C-SENTIAL kerana ianya mengandungi kolagen tilapia yang mampu memberi ketahanan pada kulit.

✔ Pada sesiapa juga yang ingin memperbaiki sistem imunisasi badan, boleh try kerana vit c yang terkandung di dalam nya ibarat kita makan sebiji oren sehari.

✔ Vit C juga membantu glutathione untuk diserap lebih cepat dalam badan jadi produk ini sangat sesuai pada mereka yang ingin mempunyai tona kulit sekata dan kulit yang lebih cerah.

✔ Juga tidak ketinggalan ianya sesuai untuk sesiapa yang mengalami penyakit resdung kerana di dalam MAIXARA tidak mempunya Pure Marine Collagen tetapi menggunakan kolagen tilapia yang juga memberi khasiat yang sama.

SETIAP TABLET 10,000MG MENGANDUNGI:
1) Vitamin C (1,000mg)
2) Collagen (4,000mg)
3) Glutathione (3,000mg)
4) Ekstrak Strawberry (2,000mg)

Jadi tunggu apa lagi, jomlah try Maixara C-Sential ni.
Dah lah senang nak makan, hisap je dah tak payah shake2 nak cantik...
Harga pun murah, dan yang penting berkesannn..gituuuu...

Dan, air kosong jangan lupa amalkan..
Nak cantik, kena minum air banyak2...baru betull..

Kalau berminat nak cuba, boleh SMS/Whatsup 012-404 8291 (Shikin)
Yang penting ni, harga biasa RM105.. Harga saya pulakkk???
RM80 SM, RM85 SS
Original ! Itu yang paling penting.
Jom cepat, cantikkan diri anda untuk diri sendiri ;)

Friday, November 15, 2013

KOREAN FOOD : DDUKBOKKI @ STICKY RICE CAKE

Assalamualaikum....



Hari ni kita belajar masak makanan dari korea nak?

Sesiapa peminat darama/rancangan dari korea ni mesti tau ddukbokki kan?

Aku kalau tengok rancangan korea, mesti terliur punyalah dengan makanan diorang..

Sekarang aku tengah demam tengok Appa Odiga, kalau korang peminat rancangan tu mesti korang tau betapa laparnya korang akan rasa bila tengok bapak diorang masak untuk anak diorang..

Jadi, dengan penuh kerajinan aku pun pergilah google resepi ddukbokki yang mudah dan singgah ke blog ni.. Story About Mya: [RESEPI] Jom buat Ddukbokki!

Mudah ! Amat mudah resepi yang dia ajar.. Kalau ikut step pasti akan berjaya..

Cumanya nak buat ni kena ada nilai kesabaran yang sangat2 tinggi..huhu

Disebabkan hari Ahad aku tak kerja, jadi sabtu malam tu aku dah stat menguli tepung untuk buat ddukbokki aku ni..

Rice Cake tu kena buat awal sebab nak buat sangat2 rumit...Dan sangat2 mengambil masa...

Macam mudah, tapi bila dah buat baru hang tau ! hahah!

Bahan2 buat Rice Cake (alahhh yang panjang2 tu)

2 cawan Tepung beras
1 cawan Air
Garam

Campurkan tepung beras tu dengan garam dan gaul dengan air...
Campurkan je bagi rata, bagi sebati...Tak payah uli lagi..
Lepas tu panaskan periuk untuk kukus tepung tu tadi..
Letakkan kain basah pada bekas nak kukus tu dan tabur tepung tu kat atas..
Lepas 1/2jam ngukus, sejukkan dan boleh stat menguli..
Uli ni yang sakit duuhhhhh..
Ampa kena uli dan uli lagi dan uili lagi...
Sampai sakit tapak2 tangan aku neh..
Sebab ampa kena pastikan yang tepung tu betul2 melekit..
Adalah dalam sejam jugak aku nguli..huhukk!
Lepas dah melekit, korang bentukkan panjang2 dan potong pendek2..


Ampa rujuk video tu untuk lebih paham tauuu.

Ok, dah buat siap boleh simpan dalam peti..

Esoknya aku buat kuah dia...

Bahan2 untuk pes kuah dia,

1 sdb Taucu
1 sdb Serbuk cili Jenama Baba's (edited ^^ )
1 tsp Gula
Air sikit

Cara buat
Sebabkan taucu tu berbiji2, aku sarankan ampa kisar dulu taucu tu sampai lumat...
Lepas tu masukkan serbuk cili gaul dan masukkan air sedikit..

Ok, dah buat pes bolehla kita buat kuah dia...

Bahan2 untuk kuah,
Ikan bilis (anggaran utk buat stok)
Pes yang kita buat tu
Rice cake
Fishcakes
Gula (secukup rasa)
Nak buh sayur pun boleh..Contoh lobak merah (tapi aku tak letak pasal tak minat.hahah)

Cara buat,
1) Rebus air dengan ikan bilis untuk dibuat stok.. Anggaran air dalam dua cawan
2) Bila dah mendidih keluarkan ikan bilis tu dan masukkan pes yang kita buat tu..
3) Then , masukkan rice cake..
4) Perasakan dengan gula.
5) Masak sampai kuah dia melekit.. Lepas tu boleh masukkan fishcake dan sayur2an..

Ha, nak buat kuah dia memang mudah.. Senang je..

Lepas tu bolehlah makan, nak lagi sedap?? Boleh masukkan maggi jugak. Heheh..
Masukkan je maggi, tambah perencah sikit.. Dan boleh makan...

Slurpppp3..memang sedap..

Menaip entri ni pun dah buat aku rasa terliurrr je ni...

Jom lah cuba, tak payah beli..kita buat je ! hhehee...

Monday, November 11, 2013

KUEYTIOW SUP IKAN BILIS, RESEPI MAMAKU

Assalamualaikum...

Ahhaaaa, dah lama tak pos pasal makanan kan?eheheheee...

Aku ni suka masak, tapi selalu takde masa nak masak.

Biasalah kan, dapur pun takde, pakai masak dalam rice cooker je kat bilik sewa ni..huhu

Al-kisahnya, aku ni suka sangat makan kueytiow sup yang mama aku buat.

Sup dia beza, buat dari rebusan ikan bilis tu yang bezanya..

Satu petang ni aku balik kerja dan takde benda menarik yang dijual, so aku pergi mini mart dan beli bahan2 untuk buat kueytiow sup ni..


Bahan-bahan sup :-

Segenggam ikan bilis
3 labu Bawang Besar
3/4 labu Bawang putih
Sedikit halia muda
Fishballs
Beberapa biji lada putih
Garam
Air

Cara masak :-
1) Potong bawang besar kepada 8 bahagian, mayang bawang putih dan potong halia panjang2
2) Renehkan ikan bilis dengan air, bawang besar, bawang putih, lada putih dan halia..
3) Perasakan dengan garam
4) Lepas dah mendidih masukkan fishballs dan masak sebentar.
lepas tu boleh tutup api, dan siap dihidang bersama kueytiow halus, daun bwg dan taugeh..dan nak sedap kicap..hehehehhh

Eh2, dah siap dah?SERIUS?? Haah, serius senang.. Campak2 dan siap..

Ye, semudah A, B, C..hehe

Sebab tu lah saya suka resepi ni, masakan ni, sebab ianya mudahh benar untuk orang yang nak cepat macam saya ni..
Main campak2 dah siap..

Jemput lah try yee.. Sedapppp sup ikan bilis ni ;)

AURAWHITE MURAH DENGAN FREE GIFT MENARIK IN THE HOUSE !!

Assalamualaikum...
Hari ni nak berkongsi satu produk ni..

HOT ITEMMM !
FAST SELLING !!!
AuraWhite In the house !
Minuman kolagen pilihan ramai .




Pernah dengar pasal AuraWhite tapi tak tahu apa khasiat yang terkandung dalam minuman ni? Moh semak, apa kelebihan2 dalam AuraWhite ni..

✔ 50% pencerahan ketara dalam masa 1-2 minggu 

✔ Pemulihan kulit yang rosak & bermasalah spt Jeragat, Jerawat, kulit kusam , kulit kering dan kasar.

✔ Rambut lebih sihat ,halus & bersinar

✔ Mengurangkan keduan & garis halus

✔ Melambatkan proses penuaan

✔ Mengatasi masalah sembelit

✔ Mengurangkan sakit sendi

✔ Meningkatkan tenaga & lebih aktif

✔ Menguangkan rekahan kaki

✔ Menguatkan otot, kuku dan tulang

✔ Mengandungi nutrien yang tinggi sesuai bagi ibu mengandung & yang lagi penting meningkatkan penghasilan susu ibu dan kesannya dapat memberi kulit bayi cantik dan sihat.

✔ PILIHAN TERBAIK MENGGANTIKAN SUNTIKAN & RAWATAN LASER. Sains Kecantikan Semulajadi. UNTUK KULIT KENDUR, KUSAM, KULIT TIDAK SEKATA, TIDAK BERMAYA, JERAWAT, MALASMA, PIGMENTASI, PARUT, JERAGAT, KULIT GELAP DAN EKZEMA.

Lelaki boleh minum tak? Jawapannya .... Boleh ^^

Harga? Normal Price RM150, TETAPI harga ISTIMEWA dan HEBAT untuk anda semua HANYA RM120 PERCUMA 
- Kos Pengantaran (SS tmbh RM5)
- Shaker
- Serum Diamond
- Tanaka 40gm (random)
- Eye Mask (random)
- Lip Mask (random)
- Shiseido mask (random)

SMS/Whatsup saya cepat !! 012-404 8291 (Shikin)

Wednesday, November 6, 2013

Hikmah Di Sebalik Kejadian..

Assalamualaikum...

Aku ditipu lagi, ku ditipu lagi.. Benci aku benci..huuuu

Ya, aku kena tipu, dan ini kali kedua untuk tahun ni.

Uwaaaaa..... Nak buat macam mana,  takde rezeki aku kan.

Tapi rasa terkilan tu tetap ada..

Memang tak banyak mana, tak banyak macam orang lain kena sampai beribu2 RM, tapi walau amaun tu kecil, aku tetap rasa terasa jugak.

Tapi bak kata orang, tak kena tak tau rasa dia kan..dah kena baru tau nak beringat..

Lepas ni kena lebih berhati2 lah..

Sebenarnya yang buat lebih terkilan, sebab makhluk2 macam ni la yang ada orang susah nak percaya online  seller..

Bukan ramai yang tak Ok, ramai yang OK sebenarnya..tapi sebab sorang dua habis smua tak boleh dipercayai..

Takpelah, moga Allah buka pintu rezeki seluas2nya buat aku lepas ni..

Hrap begitulah hendaknya. Amin

Tuesday, November 5, 2013

Set Collagen Plus Vitamin E

Assalamualaikum...

SET COLLAGEN PLUS VITAMIN E



HARGA termasuk POSTAGE:
1SET:RM35sem/RM40ss
2SET:RM60sem/RM65ss
3SET:RM78sem/RM88ss

HARGA BORONG minimum 1dozen
1DOZEN:RM16/SET + postage RM10sem/RM20ss
2DOZEN:RM15/SET + postage RM15sem/RM30ss
3DOZEN:RM14/SET + postage RM20sem/RM40ss

HARGA LOOSE SET

SABUN:RM20
KRIM SIANG:RM20
KRIM MALAM:RM25

SET COLLAGEN PLUS VITAMIN E
setiap set mengandungi :-
1.WHITENING BEAUTY SOAP -93GRAM
2.WHITENING BEAUTY DAY CREAM -20GRAM
3.WHITENING BEAUTY NIGHT CREAM -20GRAM"

KEHEBATAN SET COLLAGEN PLUS VITAMIN E
- Mencerah dan memutihkan muka
- Melicinkan kulit muka
- Kulit nampak tegang
- Melembabkan kulit yang kering
- Mengurangkan dan menghilangkan tompok HITAM di muka
- Mengurangkan dan menghilangkan PARUT akibat jerawat
- Mengatasi masalah jerawat dan jeragat.
- Mengatasi masalah kulit kusam dan tompok gelap bawah mata.
- Mengatasi masalah kulit berminyak
- Menstabilkan tona kulit
- Memutihkan wajah
- Menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat dan bekas jerawat di wajah
- Mengecilkan pori-pori
- Menganjalkan kulit wajah
- Membuat wajah putih dan berseri

CARA PENGGGUNAAN :
· Krim Siang (Kuning) Vit. E - dipakai siang hari dengan cara menyapu rata secara nipis di serata wajah
· Krim malam (putih) untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah.
· Krim Siang (Kuning) Vit. E dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari

Berminat? Jom SMS/Whatsup 012-404 8291 (Shikin)

Monday, November 4, 2013

Jana Pendapatan bersama 8Share !

Assalamualaikum..

Anda dibayar untuk setiap klik !

Eh2, macam menarik je kan?

Apa? Modalnya berapa??

Tak payah keluar modal pun.

Betul ke? Ish, takkan lah macam tu pulak.

Betulllll. Takde yang salahnya..

tak tipu, tak tipu..hehe

Yup, anda akan dibayar setiap kali ada yang klik link yang anda share.

Buktinya tak sampai sebulan saya join 8share, dah dapat RM3.20..


Haa.. bila anda sign up je, anda akan dapat RM1

Lepas tu anda cuma perlu berusaha untuk kumpul pendapatan anda..

Ya, memang tak payah keluar modal.

Tetapi, mana ada benda yang akan datang tanpa usaha kan?

Kena rajin dan pandai2 nak promoteee wooo.

Kalau rajin ada hasil, kalau tak rajin?? Menganga la tengok orang lain cash out duitt je tetiap bulan..

Eh2, macam berminat ye??

Nak tau maklumat lanjut?

klik >>Join 8Share<<

Lepas tu sign up..

Tak berapa nak faham??

Takpe, senang je tu...

Just ikut step yang telah diberikan !

Kalau apa2 soalan boleh Whatsup/Msg saya - 012-404 8291 (Shikin)

Saya sedia membantu , InShaAllah..

Semoga berjaya ^-^