Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Saturday, June 23, 2012

UPDATES - SECOND QUARTER FINAL (RESULTS) - GERMANY 4 GREECE 2

yeah. . .

menang jugak. . .

German deserves it. . .

:))

UPDATE SECOND QUARTER FINAL EURO 2012 (1st HALF) - GERMANY 1 GREECE 0

Assalamualaikum.


Ok, ini perlawanan pertama yang aku tengok sepanjang Euro ni berlangsung.


memandangkan esok cuti jadi aku amik la peluang ni untuk tengok pasukan feveret aku GERMANY lawan awal2 pagi ni. . .


sanggup tu. . .


yang buat aku terpegun ialah corak permainan pasukan germany sangat kemas. . .


hantaran diorang selalunya tepat. . .


corak permainan menarik. . .


dan pada pengamatan aku 80% bola dikuasai oleh pasukan jerman. . .


bukan sebab diorang feveret aku, tapi sebab aku tengok memang greece kurang menguasai bola. . .


apa2 pun, aku harap Jerman akan menang. . .


kita tunggu separuh masa kedua ok !!!

KENANGAN. . .TAK BOLEH DIBELI DENGAN WANG WALAU DITAWAR HARGA BERJUTA SEKALI PUN. . .

Assalamualaikum. . .

Ok, aku rindu sangat-sangat zaman belajar. Zaman U. Zaman aku mula mengenal dunia yang padat dengan kuliah, pembentangan, discussion group, test, assignments, due date, dan macam2 lagi. Zaman dimana kau mula kenal teman-teman terbaik, susah senang bersama. Pendek kata aku memang rindu zaman tu. Huhu. Kalau lah masa ini boleh diputarkan, memang akan pilih zaman tu. Aku akan habiskan masa berharga aku dengan diorang. Buka puasa sama-sama, bersahur sama-sama. Ye, aku rindu. terlalu berharga buat aku. Bulan Ramadhan hampir tiba. nanti aku akan ceritakan kenangan berbuka dan bersahur dengan kawan2 aku yang gila2 macam aku tu. Hehe. Sebab aku rindu sangat kat diorang, aku abadikan sedikit foto kami. Tanda kenangan. Arghh, hampir aku nak menangis sebab rindu sangat kat diorang !!!!!!!!! Mok Tul, Mok Jah, Mok Je, Mok Li..AKU RINDU SANGAT2 KAT KORANG!!!!!!!!













Wednesday, June 20, 2012

CINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI ;)

Assalamualaikum. . .


ye, aku dah putus asa. . .


tapi aku tak putus cinta sebab aku dengan dia tak bercinta pun

:P


aku redha dengan cinta pandang pertama aku yang takde respon pun. . .


mungkin sebab aku tak layak untuk dia. . .


tapi dia pun tak layak untuk aku sebab dia bukan sempurna pun. . .


tak sempurna+tak sempurna bukan sempurna ke jadinya??


takpe, nanti akan hadir seorang lelaki yang rasa dia tak sempurna yang akan datang cari aku yang tak sempurna ini untuk sempurnakan dia dan aku. . .


InsyaAllah. . .


CHILL !!

:))







gambaq sumber google :))

IDEA PLEASEEEEE !!

Assalamualaikum. . .

aku ada idea tadi, tiba2 je hilang. . .

arghhhh, aku tak suka laaa cmneh !!

Tuesday, June 19, 2012

YOGURT ELOK UNTUK KULIT MUKA : YE, AKU PERCAYA !

Assalamualaikum. . .


aku ni memang peminat yogurt..


sebab yogurt ni baik untuk usus kita ni...


jadi hari tu aku keluar shopping dan terjumpa dengan yogurt..


so, nak dijadikan cerita. . .


tiba2 aku terfikir nak beli dan buat facial dengan yogurt tu sebab sebelum ni aku pernah baca yang yogurt ni bagus untuk kulit dan kulit kepala jugak. . .


hasilnya, lepas aku tepek kat muka aku ni dan aku biar selama hampir 20minit. . .


aku basuh dan aku boleh rasa yang kulit muka aku ni glowing. . .


jerawat pun kecut. . .


hoho. . .


aku ada jugak sental kat badan aku. . .


memang aku rasa kulit aku glowing lepas tu. . .


rasa cam bercahaya je. . .


hehek. . .


tak percaya?


korang cubalah !



:))


Wednesday, June 13, 2012

JatUh ciNta PandAng perTamA. . .

Assalamulaikum. . .


aku rasa aku dah jatuh cinta pandang pertama. . .




aku jumpa dia bulan 3. . .


then, tak sangka hujung bulan 5 yang lepas dia akan muncul balik. . .


dan hari ini dia muncul lagi. . .


macam mana aku boleh suka kat dia?


entah, dah nama pun cinta pandang pertama kan. . .


walau dah 2bulan aku tak tengok wajah dia, tapi aku tetap ingat. . .


memang dah angau dah aku ni. . .


yang penting bila aku tengok muka dia, aku suka sangat senyuman dia. . .


boleh buat aku tersenyum jugak !


:))


sungguh, aku rasa nak mulakan langkah dulu nak bagitau yang aku suka kat dia. . .


tapi aku takde keberanian itu. . .


aku penakut. . .


huhu. . .


aku tak takut ditolak tapi aku takut segan bila jumpa dengan dia semula. . .


aku tak berani nak berhadapan dengan dia. . .


kan bagus kalau dia pun rasa macam yang aku rasa. . . . . .



Friday, June 8, 2012

ReVieW pRoDuK KFC

Assalamualaikum. . .


pembuka bicara . . .


ok, malam ni aku nak review sikit pasal produk kfc. . .


tadi aku gi makan kfc dengan adik lelaki aku dekat kfc seri iskandar. . .


habis RM20.10. . .


aku order kfc snack plate, lunch treats set A(set paling murah.heheh), KFC pokkits ala carte dengan ice cream. . .


ice cream tu baru maybe sebab aku dah lama tak melantak kfc ni. . .


hehek, tau2 tadi ada ice cream dengan biskut tak silap. . .


apa2 pun ice cream tu memang aku puas hati sebab sedap. . .


aku sebenarnya teringin nak minum kfc krushers, tapi agak menyedihkan sebab produk tu takde dekat kfc cawagan seri iskandar tu. . .






hari tu dah try yogurt blueberry blast, memang puas hati. . .


bila minum rasa tak boleh nak berhenti langsung. . .


dengan buah blueberry yang banyak, memang sangat2 puas hati. . .


dan aku boleh bagi A++ untuk yogurt blueberry blast tu. . .


dan perisa lain aku belum berkesempatan nak rasa. . .


kalau boleh nanti bila ada rezeki aku nak rasa kesemua perisa tu. . .


untuk KFC pokkits pulak. . .






entahlah, mungkin makanan tu tak sesuai dengan citarasa tekak aku. . .


aku rasa biasa je, takde yang luar biasa dan sedap sangat. . .


tapi yang ok bagi aku sos nenas tu. . .


yang tu memang sedap. . .


tapi satu je masa aku makan, bau pokkits tu sebijik macam bau roti wholemeal yang disapu dengan jem kacang+anggur. . .


haha, aku pun taktau kenapa, mungkin hidung aku je yang rasa macam tu. . .


apa2 pun secara keseluruhannya ok lah bagi aku. . .


ini pendapat aku je, lain orang lain citarasa kan?


yang belum try, boleh lah cepat2 gi try. . .


tapi yang aku paling syorkan, produk KFC krushers, memang puas hati dan kenyang dengan hanya minum je. . .


aku rasa tak payah order ayam dah, dengan minum pun dah kenyang. . .


tak salah mencuba kan?


sumber gambar : google image

aWeT MuDa LAA !!

 situasi-dalam kedai dan tengah tengok customer test kasut


tiba2. . .


isteri customer (IC) : adik sekolah tingkatan berapa?


aku (A) : dah tak sekolah dah kak.


IC : ohh. .baru habis SPM ke?


A : tak lah kak, saya dah 24 tahun dah.


IC : (sambil ketawa) laaa..awet muda la. . .


kesimpulan : muka aku muda dari usia sebenar..haha....

Thursday, June 7, 2012

BACK. . . .!!!

assalamualaikum. . .


pembuka bicara. . .


firstly. . .


ok,dah lama sangat3 tak update blog. . .


puasa dari berblogging. . .


huhu. . .


insyaAllah pasni akan aktif sikitlah berblog ni kan. . .


rindu sebenarnya. . .


sebelum ni ada jugak terfikir idea2 nak buat entri2 baru, tapi cuma singgah di kepala je. . .


then hilang. . .


huhu. . .


lepas ni kalau ada idea akan pastikan diri sendiri akan cepat2 taip. . .


barulah tak lupa. . .


hehe. . .


cukup dulu takat ni untuk entri comeback ni. . .


daaa. . .


hehe



commmeeeyyyyy kan???

gambor tuk cuci mata. . .

hehe