Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Monday, February 28, 2011

SEKITAR JOM HEBOH KUALA TERENGGANU 2011. . .

haa. . .

smlm kn ade kate nk upload pic sekitar jom heboh yg berlangsung kat Kuala Terengganu kan. . .

ni je la yg mampu. . .

sila ketepikan kualiti gmba ye. . .

huhu. . .

layann. . . .



































ni je yg aku mmpu amik . . .

layankan je la. . .

(^_^)

Sunday, February 27, 2011

JOM JOM JOM JOM, KITA HEBOH HEBOH. . . JOM HEBOH 2011 AT KUALA TERENGGANU. . .

oh2. . .

ini first time jom heboh wat Kuala Terengganu tau. . .

aku pun turut sertala gak. . .

dalam keadaan panas terik abis burn kulit aku. . .

huhu. . .

tp mmg sgt berpuashati lah. ..

disbbkan line tenet broadband aku lmbb mlm ni, xleh nk upload pic lg. ..

nt dah ok aku upload pic yg aku amek ye. . .

hehe. . .

Friday, February 25, 2011

kalaU daH dasaR taK fahaM bahasA. . .



aku nak cakap bahasa apa lai bg faham ni huh?


kan aku cakap aku xsuka kat ko. . .


yg ko sibuk2 nak pggl aku mkwe la, nak aku layan elok2 tu buat hape?


pastu aku plk kena marah?


mmg dasar tak faham bahasa la ni. . .


nak aku cakap bahasa apa baru faham huh??


hah, ni mmg marah betul ni. . .


emosi lak aku mlm ni. . .


hish. . . 


geram3. . . !

Saturday, February 19, 2011

BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

notes ini aku dapat dari facebook bomba malaysia masa aku online. . .


aku rasa terpanggil jugak nak share. . .


mmg macam2 cara pnjenayah buat nk merompak sekarang ni. . .


so, hati2lah ye. . .


especially pada wanita. . .


"" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat"

Thursday, February 17, 2011

hatI-hatI semuA. . .



sumber adalah dipetik dari facebook seseorang yang bernama Goo Hong Weng. . .


dan diri terasa terpanggil untuk share perkara umum. . .


thanks to Mr Goo Hong Weng yang share mengenai benda ini. . .




"Dear All

I cannot stop myself from sharing this with all of you.

Its all started when I received a call from someone claiming that he was from Maxis and he asked me to shutdown my phone for 2 hours for 3g update to take place. As I was rushing for a meeting, I did not question and shutdown my cell phone.

After 45 minutes I felt very suspicious since the caller did not even introduce his name. I quickly turned on my cell phone and I received several calls from my family members and the others were from the number that had called me earlier - 3954380.

I called my parents and I was shocked that they sounded very worried asking me whether I am safe. My parents told me that they had received a call from someone claiming that they had me with them and asking for money to let me free. The call was so real and my parents even heard 'my voice' crying out loud asking for help. My parent was at the bank waiting for next call to proceed for money transfer. I told my parents that I am safe and asked them to lodge a police report.

Right after that I received another call from the guy asking me to shutdown my cell phone for another 1 hour which I refused to do and hung up. They keep calling my cell phone until the battery had run down. I myself lodged a police report and I was informed by the officer that there were many such scams reported. MOST of the cases reported that the victim had already transferred the money! And it is impossible to get back the money.

Be careful as this kind of scam might happened to any of us!!!  Those guys are so professional and very convincing during calls. If you are asked to shut down your cell phone for updates by the service provider, ASK AROUND! Your family or friends might receive the same call.

Be Safe and Stay Alert!

Please pass around to your family and friends!"


beware semua. . .

macam2 sekarang ni semuanya untuk duit. . .

Friday, February 11, 2011

absolutE boyfrienD. . .!

ok. . .

tajuk yang agak menarik kot. . .

haha. . .

sesaje tibe2 idea ni datang. . .

yelah kan. . .

dah bila cik nurul ada idea, mulalah saya bercerita. . .

secara jujurnya. . .

aku ni minat lelaki yang bersukan. . .

tetttttttt. .. .

haha. . .

serius. . .

aku suka lelaki yang bersukan. . .

body baik punya. . .

uish3. . .

ape neh cakap bukan2 ni. . .

laa. . ..

aku ni kan jujur. . ..

jadi kenelah bercerita. . .

huhu. . .

korang dengar je la ek. . .

layankan je la aku ni. . .

huhu. . .

ok back to my story. . .

aku suka lelaki yang bersukan. . .

body mantap. . .

aku tak minat lelaki yang kurus. . .

klu kulit laki, xcerah pun xpe. . .

janjinya dia x MEROKOK !

aku anti benarlah yang merokok2 ni. . .

huhu. . .

tapi kan kalau ape yang kita nak ni biasanya tak dapat kan??

yang taknak la yang akan dapat. . .

huhu. . .

tah la. . ..

no komen !

Tuesday, February 8, 2011

minaT barU. . .

apakah?


hehe. . .


aku ada minat baru. . .


minat music yg baru. . .


aku ada dgr sorang artis ni punya album . .


dan kesemua lagu2 dari album dia. . .


10 album dia aku dah dengar semua lagu. . .


dan lagu2 dari album dia aku dengar ulang2 tanpa rasa jemu kot!


semuanya sangat menarik. . .


dan yg paling aku kagum,semua lagu dicompose oleh dia sendiri !


hebat tak hebatnya dia ni. . .


memang music dia sangat bagus. . .


dan tak keterlaluan kalau aku cakap dia genius dalam music n dia ada identiti dia sendiri. . .


dia buat aku tak jemu dengar lagu2 dia. . 


yes !


dia la. . .


JAY CHOU !


n dalam banyak2 album dia aku rasa aku suka semuala. . .


hehe. . 


cam biase la. . 


aku tak boleh pilih. . .


so, korang try la dgr music dia. . .


walaupun aku tak faham, tp dia berjaya buat aku yg tak faham mandarin ni jatuh hati dengan lagu2 dia. . .


dan terus aku minat dia. . .


hehe. . .


takpe kalau tak faham mandarin. . .


banyak website ada translation. . 


ape lagi google je la. . .


hehehe. . .


bawah ni adala senarai album2 dia. . .


yg mana aku dah ada kesemuanya. . .


(^_^)y



  1. Vol.1 Jay
  2. Vol.2 Fantasy
  3. Vol.3 8Dimensions
  4. Vol.4 Yu Hui Mei
  5. Vol.5 Common Jasmine Orange
  6. Vol.6 November's Choppin
  7. Vol.7 Still Fantasy
  8. Vol.8 On The Run
  9. Vol.9 Capricon
  10. Vol.10 The Era







ni adalah cover album utk album ke-6 Vol.6 November's Choppin


smart kan??


hehehe. .  .