Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Friday, April 29, 2011

SEGMEN WEH! HALAH, DIE BUKAN NAK BACA PUN APA AKU TYPE


bagus gak segmen ni. . .

boleh lah aku luahkan perasaan aku yang dah lama terpendam. . .

entri ini ditujukan pada seorang perempuan. . .

aku dah lama bengang kat dia sebab dia kata aku ni perempuan miang sebab kaco pakwe dia. . .

HELLO. . .

pakwe kau yang kaco aku bukan aku ok. .. 

kau ingat pakwe kau tu hot sangat ke?

PLEASE LAH OK. . .

kau perempuan janganlah update status kat fb macam budak kecik. . .

kau turun berat badan pun kau nak kecoh. . .

kau nak pergi luar negara pun kau nak kecoh. . .

kau macam nak tunjuk yang kau ni bagus sangat. . .

weh, kau jangan nak tunjuk kau bagus sangat boleh tak?

kau ingat kau belajar sampai PHD tu bagus sangatlah?

hah?

tak kisahlah kau nak baca ni ke tak. . .

kalau kau baca pun bagus gak. . .

sebab aku dah lama bengang dengan kau. . .

kau memang belajar tinggi tapi kau tak matang. . .

kau jangan lah kutuk2 orang lain. . .

takde manusia yang perfect ok. . .

aku pun bukanlah bagus sangat, tapi aku dah cuba avoid diri aku supaya tidak mengutuk siapa2 dalam fb tu. . .

aku nasihatkan, ubahlah ok. . .

dah lah. . .

takat tu je lah. .. 

chiaaauu. . .






***ps::cerita ini takde kene mengena ngan sape2. . .
sekadar untuk melepaskan kebosanan di malam ini. . .
chill !


^_^

SESUNGGUHNYA, AKU RINDU. . .

aku belek2 handphone tadi. . .


takde mesej yang sudi masuk dalam kotak masuk handphone aku. . .


sebenarnya selama ni aku tak kisah pun. . .


memang dah jarang mesej masuk dalam inbox handphone aku. . .


yang masuk pun dari member2 aku je. . .


tapi malam ni aku nak sangat mesej dari seseorang masuk dalam kotak masuk handphone aku. . .


suddenly, i miss him. . .


terlalu rindu. . .


walaupun aku dah cuba untuk lupakan, aku masih belum kuat untuk lupakan. . .


setiap hari aku akan psiko diri sendiri cakap yang aku dah lupakan dia. . .


aku cakap yang aku boleh lupakan dia. . .


aku cakap yang aku boleh hidup tanpa dia. . .


aku boleh jalani hari2 yang gembira tanpa dia. . .


tapi jauh di sudut hati, hanya kau yang tahu. . .


aku tidak cukup kuat untuk itu. . .


air mata aku dah kering untuk mengalir. . .


dah terlalu banyak aku alirkan sehingga takungan air mata ini dah kering untuk menangisi lagi. . .


sesungguhnya walaupun dia hadir dalam hidup aku untuk tempoh masa yang cukup singkat, tetapi memori yang dia tinggalkan cukup lama. . .


kenapa dia harus tinggalkan aku dengan kenangan?


kenapa dia datang bagi kenangan itu lepas tu dia tinggalkan aku?


kenapa dia berjanji kalau dia tak mampu nak tunaikan?


kenapa kesakitan yang dia bagi masih tidak mampu lagi untuk melawan kenangan yang di tinggalkan?


kenapa manusia yang hadir selepas itu juga masih tidak mampu buat aku lupakan dia?


sesungguhnya. . . .


AKU RINDU. . . .


sometimes. . . . .





but i'll try to fill it with happiness. . .

**entri malam ini adalah sedikit jiwang. . .
luahan dari hati yang hanya boleh diluahkan melalu jari jemari sahaja. . .
oh, i feel like crying. . .

Tuesday, April 26, 2011

ANALISIS POLISI AWAM. . .

wahai analisis polisi awam. . .

esok aku akan jawab mengikut logik akal aku okeh. . .

sebab walaupun aku dah baca tiga buah buku pasal kau tetap tak lekat dalam otak aku. . .

apasal kau liat sangat hah nak masuk?

maafkan aku kerana aku tak faham. . .

kau terlalu rumit untuk aku fahami. . .

maafkan aku. . .

doakan aku supaya aku lulus dengan baik okeh. . .

smiley for u mr public policy analysis. . .

^_^

SORRY, I AM MALAY . . .



Errk?


kenapa?


baru tahu yang diri sendiri ni melayu kah?


eh, taklah dah lama dah tahu. . .


heheh. . .


saja je nak buat gempak dengan tajuk tu. . .


tapi still ada kaitan jugak. . .


ingat lagi dulu2 time muda2 aku ni freehair. . .


ops..


haha, biasalah budak2. . .


so penah sekali tu aku keluar hang out ngan member2. . .


so, pergilah beli barang kat satu mall ni. . .


tiba2 dalam pada nak beli barang tu datang seorang amoi dekat aku. . .


err, speaking bahasa dia lah pulak. . .


heheh. . .


aku faham, tapi aku bagitahu dia yang aku ni melayu. . .


banyak kali dah kena camtu. . .


even kalau pakai tudung pun ada yang rasa aku ni chinese. . .


baka dari belah mama kuat sangat la kot. . .


heheh. . .


aku pun tak ramai member. . .


adakah sebab muka aku ni pelik?


tak lah kot kan. . .


tapi memang kalau aku masuk sekolah baru mesti takde sapa yang nak berkawan...


sob2. . .


tapi maybe jugak sebab aku ni jenis pendiam kot. . .


sebenarnya nak cerita pasal keturunan aku je. . .


heheh. . .


tapi ini bukan nak membangga diri tau tapi just nak berkongsi je. . .


kalau tak suka boleh kutuk. . .


tak kisahlah. . .


ok, aku sebenarnya ada darah cina+siam+melayu. . .


jadilah aku. . .


heheh. . .


maybe sbb tu sekarang aku jadi tak cantik mana kot. . .


sebab campur banyak sangat. . .


hahah. . .


just kidding. . .


mama aku memang chinese pure. . .


tak kacuk lagi. . .


belah abah aku je ada kacuk ngan siam. . .


moyang belah abah aku orang siam. . .


oooo, patutlah. . .


heheh. . .


tapi apa2 pun aku bangga dengan keturunan aku. . .


tu je lah nak cerita. . .


:D

DiGi WWWOW Awards !

untuk awards ni aku ada 2 fav untuk vote. . .


dua2 pun dalam kategori yang sama. . .


nak taknak kenalah berbahagi kan. . .


heheh. . .


first vote untuk entri ini. . .


kalau korang minat apa kata vote untuk abang tu kat SINI


lagi satu aku vote untuk matlthfi. . .


sebab aku peminat vdo dia. . .


hahah. . .


aku vote untuk vdo yang ni. . .


kalau korang pun minat vdo tu ape kata korang vote dia kat SINI


okeh. . .


untuk vote korang kena login facebook guna akaun korang okeh. . .


lepas tu baru boleh undi. . .


untuk undian satu hari satu undi untu satu kategori. . .


kiranya korang tak boleh undi untuk kategori yang sama 2x dalam masa 24jam. . .


1x je. . .


faham tak ayat aku ni ye?


hahah. . .


so, ape tunggu lagi mulakanlah undian anda. . .


banyak kategori yang ada dan korang boleh undi ikut favourite anda okeh. . .


boleh mula mengundi kat SINI ye. . .


:D

LAPAR KOT. . ..


adeh lapar la tengah2 malam ni. . .

kalau dapat mi goreng basah sepinggan ni sedap gak kan??

sila jangan terliur bila tengok gambar di atas. . .

sumber gambar::google

**p/s::mane tak gemuk..

hahah. . .

:D

BIAR BETIK !! O_o





tak sangka. . .


entri jijik aku ini mendapat sambutan yang menggalakkan minggu ini. . .


20 pageviews. . .


ya, memang sikit tapi kalau setakat blog aku yang tak seberapa ni memang aku berbangga. . .


tak sia2lah aku sertai segmen itu dan menjijikkan diri sendiri. . .


heheh. . .


thanks jugak kat owner blog tu, The Famous Abang atau lebih dikenali sebagai abang zam yang review pasal entri tu sampai ramai yang datang view. . .


thanks jugak sebab buat segmen yang best itu. . .


lain kali boleh join lagi. . .


heheh. . .

CERITA PASAL JUSTIN BIEBER. . .


korang patut ke blog ni untuk tahu lebih lanjut pasal justin bieber. . .


pasal kenpa dia berlagak diva sangat time dia datang buat konsert kat Malaysia aritu. . .


korang tak tahu cerita sebenar kan?


korang patut baca kisah sebenarnya pasal ni si JB ni. . .


korang kena tahu apa sebabnya dia jadi camtu. . .


gi baca ok?


jangan malas2 ye. . .


hehe. . .


boleh baca selanjutnya di entri ini. . .


Justin Bieber Tak Salah.


**ps::aku bukan peminat si JB ni ok. . .


aku just nak korang tahu perkara sebenar walaupun korang tak minat dia, tak salah kan untuk tahu?


hehe. . .

Monday, April 25, 2011

MADU DAN ROTI. . .



penah try makan roti berjem madu untuk sarapan pagi or makan tengahari or makan malam?


yeah, korang patut try. . .


rasanya agak sedap jugak. . .


dan yang penting cepat dan mudah disediakan. . .


especially untuk orang yang malas macam aku ni. . .

hehehe. . .


just amik roti sekeping then picit madu diatasnya. . .


letak sebanyak yang anda mahu. . .


lepas tu makan. . .


yeah, senang kan?


lebih sesuai dimakan untuk sarapan dan makan malam untuk yang berdiet. . .


heheh. . .


selamat mencuba ya. . .


;)


*p/s::lepas ni nak try makan dengan roti bakar pulak. . .


heheh. . .






Saturday, April 23, 2011

SEGMEN WEH! ITEW PUNYEW AYAT ALENG JIJIK OTEH!


erk. . .

niw ali petamew itew juin segmen abg neyh. . .

itew pown ta taw lorh na taip apew. . .

itew cubew jew, anew tawu jadik kew itew uwat ayat jijik neyh an. . .

itew na ctew, malam cemalam itew gadoh2 manjew nan pakwe itew. . .

menci taw dye tuh. . .

cuke wat itew mawrah taw. . .

dye aretew at itew, itew da gemok. . .

anew adew, itew manew adew gemok pown. . .

dye jew calah pandang kowt. . .

munkin cebab mate diew tuwh da rabon kowt. . .

apew2 pown, itew tayang sanad2 at dye. . .

cayunk dye etat2 taw. . .

na tium dye itit. . .

ERRKKK !!

tak boleh nak teruskan. . .

geli kot. . .

jijik, memang jijik. . .

dah, aku terpaksa berheni. . .

kalau tak entri2 aku pasni guna BAHASA JIJIK ITU. . .

wah...korang kalau nak join boyeh ke belog The Famous Abang oteh. . .

errkkk. . .

btw itew nieyh cingle agi taw. . .

ctew at atas uh rekaan jew sematew2. . .

dah2 STOP. . .

BUAT KERJA GILA. . . . .LAGI. . . .

korang pernah tak berjalan dalam hampir sejam gak lah. . .


mengikut jalan pantai dan darat. . .


di tengah2 hari. . .


jam 3petang. . .


semata2 nak pergi makan sotong celup tepung???


ye, aku pernah buat. . .


dah 3x kot. . .


ish3. . .


penat memang penat tapi puas. . .


kalau duk terengganu ni, duk saje la kalau tak pergi makan sotong celup tepung memang rugi tau !


so, sebabkan aku pun nak habis dah study kat terengganu ni, so aku pun amiklah kesempatan untuk pergi. . .


so, korang2 kalau datang terengganu ni janganlah lupa untuk try sotong celup tepung ok. . .


bukan sotong je ada, udang ada, ikan ada, kepok leko ada, mi goreng pun ada. . .


perghh, memang berbaloi lah makan. . .


semuanya fresh2 tau !


terbaik dari ladang punya. . .


sambil menikmati keindahan pantai. . .


berbaloi lah. . .


memang betul2 berhadapan dengan pantai dkedainya. . .


oh lupa plak. . .


lokasinya ialah kat Pantai Batu Rakit. . .






































amacam?

nampak menarik kan???

trylah makan kat sini kalau berpeluang datang kuala terengganu. . .

lokasi adalah di pantai batu rakit. . .

kalau dari UMT, terus je. . .

jumpa roundabout, amik kiri.  .

then terus je. . .

sampai jumpa satu jalan T. . .

amik kanan, lepas tu belok kiri. . .

kedai no.2 dari mula tu. .. 

senang je. . .

rasa nak pergi lagi. . .

hihihi. . .

Friday, April 22, 2011

HIDUP MEMANG KEJAM !

yeah, kadang2 kita akan rasa yang hidup ni sangat2lah kejam. . .


sangat2lah tidak adil. . .


sangatlah tidak ada yang betul belaka. . .


bila kita putus cinta,


bila kita dikecewakan,


bila kita ditinggalkan,


bila kita dikhianati,


bila kita disakiti. . .


mesti kita akan rasa yang hidup ni betul2 kejam pada kita. . .


tapi, semua2 benda ni sebenarnya yang buat kita kuat. . .


bangkit semula dari kegagalan itu. . .


tempuh hidup ini semula. . .


ye, aku pernah rasa yang Allah tak berlaku adil pada aku. . .


astaghfirullahalazim. . .


tapi aku lupa yang Allah selalu baik pada aku. . .


bantu saat aku susah. . .


ingat aku saat orang lain dah lupakan aku. . .


betapa berdosanya aku. . .


sekarang aku dah sedar. . .


walau banyak dugaan yang Allah bagi, tetap Dia takkan bagi dugaan melebihi kemampuan diri kita. . .


Allah masih ada walaupun orang lain dah lupakan kita. . .


sekarang, aku bersyukur keranan dipertemukan dengan orang yang salah. . .


sebab aku tahu yang akau akan dipertemukan dengan orang yang betul suatu hari nanti. . .


sebab aku tahu Allah sayangkan semua hambaNya walaupun kita selalu lupakan Dia. . .




gambar::google

Wednesday, April 20, 2011

YAHOO _ _ _ _ _ (sila isik tempat kosong)

tadi aku try nak attach file..


nak emel kat mber aku keje sikit. .. 


mula2 aku anta guna akaun yahoo. . .


ok. . .


masukkan emel mber aku, aaa@yahoo.com


cc emel aku, abc@yahoo.com


attach dua dokumen msw yang aku nak anta. . .


tggu dalam beberapa minit. . .


dia bole cakap error. . .


memang rasa nak mencarut kot masa tu. . .


sabar je lah. . .


sebelum ni pun aku pernah nak anta emel dan attach file, xboleh gak. . .


dah lah urgent masa tu. . .


rasa nak maki je yahoo ok. . .


aku ingat sbb line bb aku lembab masa tu. . .


sbb aku try buat kat cc boleh pulak. . .


memang nak kena marah lah tu. . .


masa tu aku salahkan bb aku. . .


tapi arini dia buat lagi. . .


adeh, sakit hati betul. . .


takkan lah aku nak gi cc semata2 nak anta benda yang hanya sepatutnya mengambil masa tak sampai 3 minit nak hantar. . .


aku pun buatlah akaun baru. . .


akau GMAIL. . .


buat akaun baru kejap je kan


buat dalam minit. . .


aku dah dapat akaun gmail yang baru. . .


abcd@gmail.com. . .


aku pn try la anta emel kat mber aku tu. . .


attach file, tak sampai 3minit dah boleh anta dah. . .


huh, selamat. . .


jadi sekarang ni siapa yang salah?


bb aku atau yahoo yang salah?


huh?!

Monday, April 18, 2011

CONTEST : BAGI TAJUK LIRIK LAGU !


ni first aku join contest. . .

aku join lepas aku tgk entri kat blog Natsha Farina @ sharemyloves

trus aku ke blog penganjurnya untuk tengok.. .

macam menarik je, so aku pun nak join gak lah. . .

hihi. . .

untuk maklumat lanjut pasal contest ni, korang boleh ke blog Niesa Afrina. . .


syarat senang je ..
  • amik header tu , then paste kat blog korang .
  • copy lirik tu .
  • korang boleh follow or tak nak follow pun takpe blog nie 
  • sila tinggalkan korang nye link yang korang da buat entry pasal contest nie dekat ruang komen :)
  • tarikh tutup 5/5/2011
  • pemenang akan diberi tahu sehari selepas tarikh tutup.

ni lirik lagu yang nk kena bubuh tajuk tu. . .



hati ini sedang berbicara ,
tentang dirimu dan perasaan ini ,
adakah cinta itu akan berulang kembali ,
atau hanya kenangan di hati ini .

hari hari ku kini bagai tiada erti ,
bagai ada sesuatu yang akan terjadi ,
ku tak mengerti apa rasa ini ,
yang ku pasti cinta ini sudah mati .

apakah sebenarnya yang telah berlaku ,
diantara aku dan dirimu ,
bagai tiada kisah diantara kita ,
yang ada hanyalah kenangan yang terlupa .

aku benci saat ini ,
ketika melihat kau bahagia disana ,
seperti tiada apa yang telah terjadi ,
sedangkan aku luka disini .

andai kau bahagia disana ,
maafkan aku kerna terpaksa berkata ,
disini aku menderita ,
kerna aku masih tak bisa melupakan janji kita .

tuhan beri tahu diri ini ,
agar dapat bisa melupakan dia ,
yang pernah hadir dan kini telah pergi ,
insan yang pernah melukakan sekeping hati ini .


tajuk yang aku dapat fikir ialah. . .


JANJIMU MELUKAKANKU


hihi, klaka. . .

tp klu tak menang pn xpe, yang penting cuba. . .

korang2, try lah join contest ni ye. . .