Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Friday, July 20, 2012

KELEBIHAN SOLAT TARAWIH

Assalamualaikum..

memandangkan bulan Ramadhan dah tiba, aku nak kongsikan kelebihan bertarawih...

setiap malam, lain kelebihannya..

hebatnya kuasa Allah...

jadi untuk malam ni aku akan kongsi kelebihan untuk 10 malam pertama dulu..

semoga perkongsian ni dapat memberi manfaat kepada semua..

:))

Diriwayatkan oleh Sayidina Ali bin Abi Talib r.h. katanya bahawa telah ditanya oleh sahabat akan Rasulullah SAW tentang kelebihan tarawih pada malam-malam bulan Ramadhan . Di antara kelebihan yang dijelaskan adalah seperti berikut :

Malam pertama : Keluar dosanya pada malam itu seperti mana sewaktu dilahirkan ibunya..

Malam ke-2 : Diampunkan dosa-dosanya serta dosa ibu bapanya.

Malam ke-3 : Berseru malaikat di bawah Arasy supaya kamu terus menerus sembahyang tarawih berikutnya semoga Allah mengampun dosa-dosa kamu.

Malam ke-4 : Mendapat pahala sebagaimana pahala orang yang membaca Taurat, Injil, Zabur dan Al-Quran.

Malam ke-5 : Diberi pahala sama seperti beribadah di Masjidil Haram, Masjid Nabawi dan Masjidil Aqsa.

Malam ke-6 : Diberi pahala para malaikat yang tawaf di Baitul Makmur (70,000 malaikat sekali tawaf) serta setiap batu dan tanah mendo' akan supaya diampunkan dosa-dosanya.

Malam ke-7 : Seolah-olah dapat bertemu dengan Nabi Musa (as) serta menolong baginda menentang Firaun dan Haman.

Malam ke-8 : Dikurniakan pahala seperti yang telah dikurniakan kepada Nabi Ibrahim (as).

Malam ke-9 : Seolah-olah dia menyembah Allah sebagaimana nabi-nabi menyembah Allah.

Malam ke-10 : Dikurniakan kebaikan didunia dan akhirat.

Friday, July 6, 2012

BUSYYYYYYYY !!!!

Assalamualaikum..
Sejak dua menjak ni aku busy sikit..tak dapat nak update blog..aku tau takde orang kisah dan takde orang pun yang rinduka aku kan???huhu, takpelah aku sedar diri..huhu

Aku busy sikit dengan kerja..


tapi aku takdelah busy mana pun, aku online cam biasa, idea ada tapi kemalasan aku yang menebal untuk menaip tu yang mebuatkan semuanya terbantut..haha, satu sikap yang harus aku buang kalau nak berjaya..
Aku bukan apa, aku sekarang duk busy memikirkan pasal aku nak meniaga kuih raya ni..


pening dah kepala aku ni..dan aku rasa tahun nu aku nak amik risiko dengan try meniaga buat pertama kali buat seumur hidup aku ni..
Doakan aku berjaya ye..ok, nak sambung memikir ni..jumpa lagi..hehe


:P


sumber gambaQ : GOOGLE