Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Wednesday, March 30, 2011

YES, AKU SINGLE TAPI AKU OK !



ok. . .


tajuk entri yang sangat koya ok. . .


haha. . .


tapi takpelah, pedulikan lah semua tu. . .


ye, memang aku dah single. . .


takde orang yang nakkan aku buat masa ni, jadi?


mesti ada orang yang suka hati dan ketawakan aku kan?


jadi, kenapa ada masalah?


ye, memang aku tak cantik dan tak comel macam kau nak wahai lelaki. . .


tapi aku masih jugak ada hati. . .


dulu ye, aku memang sangat kisah bila aku takde pasangan. . .


sekarang, dah aku buang perasaan itu. . .


sekarang aku dah sedar, hidup ni tetap indah walaupun aku single. . .


pengalaman mendewasakan. . .


betul tak?


pengalaman ditinggalkan mengajar aku supaya jangan mudah terima dah lelaki dalam hidup. . .


ye, aku ditipu. . .


dan aku kecewa. . .


ye, aku sedih. . .


dan aku menangis. . .


ye, aku tak boleh nak lupa. . .


dan aku merayu. . .


aku pernah dengan tak malunya menangis untuk seorang lelaki ni. . .


aku merayu pada dia supaya jangan tinggalkan aku. . .


aku sanggup terima dia walaupun dia ada girlfren lain. . .


aku layan dia walaupun aku tahu yang dia ada girlfren. . .


aku tolong dia walaupun dia sakitkan hati aku. . .


masa tu aku harap dengan layanan baik aku, aku akan dapat layanan yang baik jugak daripada dia. . .


aku harap dengan itu dia akan tinggalkan girlfren dia dan kembali pada aku. . .


dangkalnya aku masa tu. . .


naifnya aku tentang cinta pada masa tu. . .


sampaikan aku dicerca oleh girlfren dia yang kononnye blaja tinggi tapi budi bahasa sangat rendah. . .


ye, siapalah aku. . .


ye, aku dikatakan perempuan miang, tak malu, dan gedik. . .


tapi pernah kau tanya boyfren kau tu sape yang ganggu sape dulu?


sape yang tabur janji manis kat aku dulu?


lepas tu barulah aku lepaskan lelaki tu. . .


kau amiklah, aku dah taknak. . .


aku taknak jadi bodoh macam kau lagi bergaduh sebab lelaki bodoh tu. . .


ok, dah off topic ni. . .


sambung kembali. . .


tapi tu dulu. . .


aku belajar menjadi kuat sebab MEREKA !


ye, MEREKA itu yang paksa aku berubah jadi macam ni. . .


ye, aku dah jadi sangat ego sekarang. . .


tapi bukan aku yang nak sangat jadi macam ni. . .


tapi MEREKA yang ubah aku supaya jadi macam ni. . .


so, janganlah salahkan aku ok. . .


memang kadang-kadang aku sunyi jugak. . .


tipulah kalau kata tak sunyi kan?


tapi takpela, aku tahu ada seseorang diluar sana sedang tunggu aku. . .


sabar ye sayang, tak lame lagi kita jumpe okeh?


haha. . .


***entri ini adalah luahan aku yang tibe2 teringat kisah lame. . .


maaf andai ada yang terasa. . .


kepada lelaki2 dan perempuan itu. . .


aku takkan doakan korang bahagia ok. . .


haha. . .


ye, kadang2 hidup ni kena jadi kejam jugak. . .



gambar adalah ehsan dari pokcik GOOGLE

7 comments:

  1. love your entry... single is better kadang2.. just be strong.. doakn yg trbaek utk mereka..

    ReplyDelete
  2. tQ. . .
    ye, im ok with my single life now. . .
    isyaallah. . .
    thanks ya. . .
    ^_^

    ReplyDelete
  3. love your entri, saya juga menghadapi saat-sat sukar waktu single, yang penting cinta yang hakiki tu datang sendirinya tanpa dicari...yup..sumtime hidup kita jadi kejam sebab orang bila buat kita, dorang tak fikir pasal kita kan... haa barulah dorang leh nyanyi bila rasaku ini rasamu..hehehehe..mak terlebih komen pulak..maklumlah dapat merasakan sakit yang gegirl rasa tu.....anyway entri yang beshhhh!!!

    ReplyDelete
  4. intan::thanks. . .
    takpelah, dah biase single. . .
    mhdrdhwn::tgh chill la ni. . .
    adakah saya nampak sedih?
    im enjoying my life. . .

    ReplyDelete
  5. ekceli, hdup single lagi bgs dr kaple...yang lagi bez bile dah kawin...insya'allaah..kamu akn hdup lebih bhgia..

    ReplyDelete
  6. cik anna::ye,mmg pun . .
    better single. . .
    mlas da nak fikir. . .

    ReplyDelete