Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Saturday, March 12, 2011

U MANA? UMT? KAT MANA TU? UMT STAND FOR WHAT? HUH?!



hmm...


tgk pd tajuk ni xdpt nk agak kan apa isi kandungan untuk entri kali ni?


dah tau?


ala, buat2 xtau je dah la. . .


ok la, entri kali ni adalah pasal UMT tercinta. . .


UMT?


ape tu ye?


bukan makanan ye. . .


UMT ni lah tempat aku menuntut ilmu selama hampir 3tahun. . .


ya, 3tahun. . .


bukan tempoh kejap aku rasa. . .


lama la gak kan. . .


aku mula jejakkan kaki di UMT tercinta ni pada tahun 2008. . .


opss. . .


UMT tu ape ye?


UMT tu singkatan utk Universiti Malaysia Terengganu. . .


sebenarnya aku tak pernah terfikir dan terniat pun nak masuk dan belajar disini. . .


memang tak pernah. . .


bahkan, masa aku isi borang upu dulu pun UMT langsung tak termasuk dalam senarai 8pilihan aku. . .


U yg aku plh semuanya yang top2 punya. . .


tak sedar diri masa tu. . .


macam la result bagus sangat nak pilih U top2 tu. . .


haha. . . 


masa result UPU kuar, first memang aku frust gila bila dapat tau yang kos n U yg aku mintak aku tak dapat. . .


yg tak termasuk dalam senarai lak yang dapat. . 


apa kes??


memang mula2 aku taknak masuk UMT ni. . .


dah lah kos yg ditawarkan aku tak tahu ape kos la yang dia bg tu. . .


Sarjana Muda Pengurusan (Polisi dan Sekitaran Sosial)??


kos apa tu??


adeh. . .


pastu mak aku cakap kat aku. . .


mungkin Allah aturkan aku, takdirkan aku duduk kat sini bersebab. . .


first, supaya abg aku bole jaga aku. . .


maklumlah dia mmg bekas student sini. . .


dan masa tu dia jd RA kat sini. . .


second, spy senang abg aku nk hantar. . .


masa tu aku baru kehilangan abah (2007). . 


so, dapat tempat sama dgn abg aku senanglah nak daftarkan aku. . .


mmg bila difikirkan balik mmg Allah mudahkan perjalanan hidup kami sekeluarga. . .


Allah dah aturkan yg terbaik utk hambanya. . .


alhamdulillah dah 3tahun aku kat UMT ni. . .


UMT byk mengajar aku. . .


aku jumpa kawan2 yang terbaik kat sini. . .


aku tahu mcm mana campus life. . .


aku kenal dunia U. . .


memang Allah aturkan aku kat sini sbb dia tahu aku tak pernah berpeluang pergi melancong sejak kecil lagi. . .


mmg takde tempat yang jauh pun yang pergi. . .


memang jauhla aku mengembara. . .


terima kasih UMT sebab sudi amik saya study kat sini. . .


dikala U lain tak pandang pun kelayakan aku ni, hanya UMT je lah yg pandang aku. . .


thanks UMT, I LOVE U SO MUCH!!


adeh, ayat tak leh blah. . .


haha. . .


tapi mmg betul pun. . .


aku bersyukur sgt ditemukan dengan UMT. . .


walaupun UMT ni tak sebesar, se'top' n semegah U lain. . .


aku sayang gak UMT(wpn kdg2 ada kutuk sikit..haha)


cuma kadang2 tu aku sedih gak. . .


bila org tanya aku belajar kat mana, aku jawab UMT mmg takde org yang tahu pun. . .


sedih tau. . .


mesti tanya balik. . .


U ape tu?


kat mana tu?


kerajaan ke private?


adeh. . .


UMT ni kat terengganu ok. . .


Kuala Terengganu. . .


kerajaan ok. . .IPTA. . .


takpalah. . .


walau apa2 pun aku tetap sayangkan UMT. . .


sedih tau nak tinggal. . .


ada lagi 2bulan je. . .


tsk. . .tsk. . .tsk. . .


apa2 pun aku tetap berbangga sebab lahir sbg graduan UMT. . .


UMT. . .I LOVE U!


TERIMA KASIH UMT!


p/s::entri ini adalah khas utk UMT tercinta. . .


hihi. . .^_^





dewan tempat aku nak konvo nanti. . .

harap2 semuanya berjalan lancar n aku bole grad ya. . .

hee. . .^_^


sekian. . .

3 comments:

  1. hai :) awak.. kos awak susah x? cite la skit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai :)

      kos saya? boleh lah..
      heheh.
      banyak pasal undang2 dan pentadbiran awam..
      kira banyak pasal kerajaan .
      belajar selok belok pentadbiran kerajaan.
      macam tu lah lebih kurang :)

      Delete
  2. Nak tanya detail psal kos ni boleh tak?

    ReplyDelete