Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Wednesday, September 2, 2015

RAHSIA BUAT KUAH SPAGETTI SEDAP TANPA KUAH SEGERA (PREGO, KIMBALL DLL)



Assalamualaikum..

Okay, cuba korang tengok kat tepi, entri yang paling popular, ada entri pasal pasal buat spagetti tanpa prego kan?
Tak ingat? Alaaa yang ni, RAHSIA NAK BUAT KUAH SPAGETTI YANG SEDAP TANPA MENGGUNAKAN PREGO
Ya, aku pernah share pasal ni sebelum ni, dah lama dah 4 tahun lepas, hihi.
So masa tu aku memang tak guna Prego, tapi aku ada guna serbuk Bolognese dari Maggi.
Caitt, mengelat.
Jadi kali ni aku betul2 punya, tak guna kuah segera punya, atau serbuk2 segera yang seangkatan dengannya.
Memang lebih sedap dan enak dan buat kita nak tambah lagi dan buat kita nak lagi dan berapa kali dan laaa.
Oh yaa, yang penting resepi ni untuk korang yang tak suka kuah spagetti yang masam.
Peh terasa-rasa dalam mulut ni.
erkk!

Jadi, moh kita mula.

Bahan2 :-


8-9 ulas bawang putih
1-2 labu bawang besar

 3-4 sudu cili boh (kalau suka pedas bole tambah lebih, saya bubuh 4 sudu ok laa tak pedas mana dan yang penting tak masam)

1 tin sederhana kecil tomato puree ( aku guna jenama duchef ni, ada yg paling kecik, aku amik yg sedang2 besar tin dia)
Aku amik tomato puree duchef ni sebab dia lebih murah, dan tin dia pun senang nak buka.
Tarik aje.hihi


Daging cincang Ramli (nak guna ayam pun boleh, tapi kalau guna daging bau kuah tumisan dia nanti lebih ummmmpphhh)

10 batang sosej

Air
Daun basil kering
Garam, gula, lada putih secukup rasa
Minyak untuk menumis

Cara masak

Panaskan minyak, tak payah tunggu sampai berasap kalau guna periuk bulat cam dalam gmbar ni, letak minyak terus je boleh tumis.


Tumis bawang putih, tengok ada yang dah burn sikit.kiki.
Tumis sampai naik bau harum


Tumis bawang besar pulak.
Tumis sampai bawang2 ni layu.


Masuk cili boh, tumis sampai pecah minyak.
Memang menyegat woo ke hidung time ni.


Lepas tu masukkan daging cincang.
Tunggu sampai air dari daging tu keluar.
Bau masa time ni memang wangiiii sangat.
Bau air yang keluar dari daging ni memang sedap sangat, tunggu gelegak sikit.


Lepas tu masuk sosej yang dah potong kecik2 camni.
Biar sampai masak sosej tu.


Lepas tu masukkan tomato puree.
Kacau rata.


Lepas tu masukkan air. Boleh guna tin yang tomato puree tadi tu untuk letak air, dan masukkan sekali.
Kalau agak2 nak kuah cair bole tambah air. Sukatan air adalah terpulang pada kepekatan kuah yang korang nak.
Kalau dah agak2 terlebih air, cair sangat boleh letak bancuhan tepung jagung.


Lepas tu perasakan dengan garam, gula dengan lada putih.


Lepas tu tabur daun basil kering. Kacau dan tunggu menggelegak.

Ok, dah siap tu boleh dihidang.
Adeh, terliur doe tengok gambar ni.
Masih terasa-rasa rasa dia.
Memang tak masam sangat, terasa cili boh dia.
Ni untuk anggaran makan 5-6 orang makan.
Cara lembutkan mi spagetti dia macam biasa la, didihkan air, masukkan minyak sikit, garam sikit dan tunggu dalam 12-15 minit.
Lepas tu toskan.
Makan panas2 memang sedap sangat.


Meh2, selamat menjamu selera.
Selamat mencoba.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

***IKLAN SIKIT***


SWEET CAN D CUP VS PRODUK X
======================
➜ Produk pembesaran payudara & pinggul “NO 1 DI ASIA”
➜ Dihasilkan melalui teknologi NANO
➜ Sesuai untuk semua peringkat umur
➜ Boleh diambil bersama coffee, teh & milo
➜ 99% Pelanggan kami memberikan feedback positive & repeat order
➜ Harga yang berpatutan
➜ 1 set terdiri daripada “BREAST DRINK”& “BREAST SERUM”
➜ Ibu mengandung & Menyusukan bayi boleh menggunakannya
➜ Cara Pengambilan yang ringkas
➜ Dihasilkan dengan ramuan yang berkualiti tinggi
➜ Mendapat kelulusan kementerian kesihatan malaysia (KKM) & jakim (HALAL)

Anda juga?
[✘] Tak perlu berhabis ribuan ringgit untuk mencuba produk lain
[✘] Tak perlu rasa malu dengan tubuh anda
[✘] Tak perlu bersenam untuk dapatkan body yang cantik
[✘] Tak perlu risau tentang usia anda yang semakin lanjut
[✘] Tak perlu risau ketika “BERSAMA” suami anda
[✘] Tak perlu risau masalah dalaman & kesihatan anda

PEURARIA MIRIFICA - Menambah saiz payudara & Mengetatkan vagina
APPLE STEM CELL – Mengetatkan kulit yang kendur, longgar seperti payudara,punggung kendur dan masalah kelemahan rahim
GLUTATHIONE - Membuatkan anda kelihatan 5 hingga 10 tahun lebih muda dari usia sebenar
VITAMIN C - Membantu menghalang masalah skurvi iaitu penyakit yang disebabkan kekurangan nutrien berkenaan dalam badan

Belanja RM130 aje setiap 45 hari.
Berbaloi2 hasil dia.

FREE POSTAGE KE SELURUH MALAYSIA.
Dapat collagen drink, breast serum, scoop dengan shaker.

Jom baiki kulit dan penampilan dengan 1 set produk terrbaik ni.


SMS/WHATSAPP KE 012-404 8291 UNTUK PERTANYAAN LANJUT






***TESTIMONI PRODUK SIKIT**








No comments:

Post a Comment