Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Saturday, February 23, 2013

DIET, DIET, DIET... (diet la sangattt !!!)

Assalamualaikum..

alamak, blog dah bersawang...dah lama gilaaaa tak mengupdate blog ni..

memang bersawang sana-sini, kena cepat2 bersihkan ni...hehe...

tengok tajuk entri?DIET? wahhh...

ada hati nak diet, tapi makan tak reti nak control, adehhh..

tadi aku tengok gamba2 terbaru aku, erkkkk..gemok betul..

serius nampak gemuk, TT_TT

kenpa, kenapa, kenapa.....

yela, makan tidur je, mendapat la bentuk badan camtu..

sejak kerja kat tempat baru ni, memang kerja aku makan tidur je..

tak elok sebenarnya, sebab aku kerja pejabat, jadi sepanjang masa hanya duduk mengahadap komputer je...

jadi hari ni aku sedar diri sikit, aku beli kelloggs K plus susu sunlac..

kelloggs K tu, ada cabaran untuk 2 minggu, jadi aku nak tengok asil dia nanti..

untuk susu sunlac pulak, orang kata elok untuk yang nak mengawal berat badan, jadi aku nak cuba..

sebab sebelum ni aku minum susu omega, tapi susu sunlac ni ok, sebab bancuh pun dengan air sejuk, air panas tidak dibenarkan sama sekali..rasa dia sedap...susu omega ok jugak..pendek kata dua2 pun ok.huhu

aku nak mula berdiet, aku dah tak nak gemokk..huu

tapi bagi aku cabaran yang terbesar sebenarnya bila nak berdiet ni adalah nak kawal nafsu makan..

aku harap, aku dapat atasi dugaan terbesar dalam diet aku ni..

minggu depan, aku ingat nak start puasa sunat..

In Sya Allah, kalau berat badan aku berjaya turun nanti aku akan update lagi ye..

jangan cakap tak serupa bikin je, hangat2 taik ayam je..buat sampai berjaya tau !

ingat tu !!! 

No comments:

Post a Comment