Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

Vietnam Mask RM8 aje !

Vietnam Mask RM8 aje !

Pil Super Gemok

Pil Super Gemok

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Perla Coffee & Miracle Slimming Coffee

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink 5 in 1

Babies Blink Coffee

Babies Blink Coffee

Harum Malam

Harum Malam

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

IBU V MOOD BY MIERAIDA BEAUTY

Royal Slim Lishuo Magic

Royal Slim Lishuo Magic

Red Bella Body Wash

Red Bella Body Wash

Saturday, December 1, 2012

FULL RESULTS FOR MAMA 2012 - KEPUTUSAN PENUH MAMA 2012

Assalamualaikum..


disebabkan aku penggemar k-pop, jadi entri kali ini ada unsur k-pop ok..hohoho..



MAMA is stand for M-Net Asian Music Awards



kali ni acara berlangsung kat Hong Kong, tahun lepas buat kat Singapura..



tahun depan tak tau lah, tu kena tunggu..



aku ada tengok kat tv, memang aku nak tengok sangat dan kebetulan 8TV ada siarkan, walaupun delay punya tapi puas hati lah..hehe



Al-Maklumlah, nak tengok live streaming internet semput, biasa lah yang pakej paling murah punya..haha



ok, sebelum melalut panjang baik aku kembali ke tujuan asal entri ini ditulis, iaitu nak bagi keputusan penuh MAMA 2012..



walaupun agak terlambat, sekurang2nya ada lah nak berkongsi..haha


BEST NEW FEMALE ARTIST
ARTIS BARU WANITA TERBAIK

AILEE

BEST NEW MALE ARTIST
ARTIS BARU LELAKI TERBAIK

BUSKER BUSKER

BEST FEMALE ARTIST
ARTIS PEREMPUAN TERBAIK

IU

BEST MALE ARTIST
ARTIS LELAKI TERBAIK

G-DRAGON

BEST FEMALE GROUP
ARTIS BERKUMPULAN WANITA TERBAIK

SISTAR

BEST MALE GROUP
ARTIS BERKUMPULAN LELAKI TERBAIK

BIG BANG

BEST COLLABORATION PERFORMANCE
PERSEMBAHAN KOLOBERASI TERBAIK

HYUNA AND HYUNSEUNG – TROUBLE MAKER

BEST OST
OST TERBAIK

SEO IN GUK & JUNG EUN JI – ALL FOR YOU (REPLY 1997)

BEST MUSIC VIDEO
MUZIK VIDEO TERBAIK

PSY - GANGNAM STYLE

BEST RAP PERFORMANCE
PERSEMBAHAN RAP TERBAIK

EPIK HIGH - UP

BEST BAND PERFORMANCE
PERSEMBAHAN KUMPULAN BAND TERBAIK

BUSKER BUSKER - CHERRY BLOSSOM ENDING

BEST DANCE PERFORMANCE – SOLO
PERSEMBAHAN TARIAN TERBAIK - SOLO

PSY - GANGNAM STYLE

BEST DANCE PERFORMANCE – MALE GROUP
PERSEMBAHAN TARIAN LELAKI BERKUMPULAN TERBAIK

SHINEE – SHERLOCK 

BEST DANCE PERFORMANCE  – FEMALE GROUP
PERSEMBAHAN TARIAN WANITA TERBAIK

F(X) – ELECTRIC SHOCK

BEST VOCAL PERFORMANCE – SOLO
PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK – SOLO

K.WILL – I NEED YOU

BEST VOCAL PERFORMANCE – GROUP
PERSEMBAHAN VOKAL BERKUMPULAN TERBAIK

DAVICHI – WILL THINK OF YOU

BEST GLOBAL GROUP – FEMALE
KUMPULAN ANTARABANGSA TERBAIK - WANITA

KARA

BEST GLOBAL GROUP – MALE
KUMPULAN ANTARABANGSA TERBAIK - LELAKI

SUPER JUNIOR

SONG OF THE YEAR
LAGU TAHUNAN TERBAIK

PSY - GANGNAM STYLE

ARTIST OF THE YEAR
ARTIS TAHUNAN TERBAIK

BIG BANG

BEST ASIAN ARTIST
ARTIS ASIA TERBAIK

WANG LEEHOM
PHILIPPINES: SARAH GERONIMO
JAPAN: AKB48
VIETNAM: MY TAM
INDONESIA: AGNES MONICA
SINGAPORE: TAUFIK BATISAH
CHINA: LI YUCHUN

ALBUM OF THE YEAR
ALBUM TAHUNAN TERBAIK

SEXY FREE & SINGLE – SUPER JUNIOR

BEST NEW ASIAN ARTIST
ARTIS ASIA BARU TERBAIK

EXO
CHINA: TIMEZ
THAILAND: NATTHEW

MNET PD’S CHOICE AWARD

B.A.P.

ROOKIE OF THE YEAR

EXO

INTERNATIONAL/GLOBAL FAVORITE ARTIST

PSY

STYLE IN MUSIC

GA IN OF BROWN EYED GIRLS

GUARDIAN ANGEL WORLDWIDE PERFORMER AWARD

BIG BANG 

BEST LINE AWARD

SUPER JUNIOR




SUMBER : Blog Fyna

Ada yang aku dah translete, ada yang tak..

sorry, huhu.. kalau ada yang tersalah translete pun sorry jugak..





tahniah kepada SHINee, group yang paling aku minat sekali sebab menang best dance performance..hehe


choreography untuk lagu SHERLOCK memang terbaik..hehe



tak sia2 aku vote hari2 kat M-Net tu, dapat lah membantu sikit2 walaupun tak banyak..hehe



happy ! 



No comments:

Post a Comment