Modal Meniaga

Tinggalkan Jejak

ONLINE SHOPPING

Followers

MONTOK.GEBU.MANTAP.DALAM.5HARI

Tuan Tanah

My photo
PERAK, Malaysia
Do email if there any inquiries chubbypurplepie@gmail.com

SWEET CAN D CUP

SWEET CAN D CUP
Klik gambar untuk whatsapp dan order

SCDC SUPER SERUM

SCDC SUPER SERUM
Klik gambar untuk whatsapp dan order

RANGKAIAN PRODUK BUST UP EXPRESS

RANGKAIAN PRODUK BUST UP EXPRESS
Klik gambar untuk whatsapp dan order

BUST UP EXPRESS PREMIUM PINK (JAMU MODEN)

BUST UP EXPRESS PREMIUM PINK (JAMU MODEN)
Klik gambar untuk whatsapp dan order

BUST UP EXPRESS PURPLE 7 STEM CELL

BUST UP EXPRESS PURPLE 7 STEM CELL
Klik gambar untuk whatsapp dan order

Sunday, May 1, 2011

MINUMAN KEGEMARAN PELIK TERBARU AKU:TEH HIJAU+MADU



sedap. . .


itu je lah yang mampu aku ungkapkan. . .


pelik lah, baru2 ni aku terjatuh hati dengan minuman ni. . .


sebelum ni aku memang minum teh hijau tapi tanpa mencampurkan apa2. . .


hatta gula sekalipun tidak dicampurkan sebabnya teh hijau ni sedap kalau tak campur gula. . .


erk, biar betik sedap?


sedap, tak caya korang boleh try. . .


aku rasa kalau tambah gula mesti tak sedap punya. . .


heheh. . .


dan baru ni aku ada beli madu. . .


untuk dimakan dengan roti. . .


tapi memandangkan roti pun dah abis dan aku pun belum bercadang nak beli roti, tiba2 timbullah satu idea untuk mencampurkan madu di dalam teh hijau itu. . .


nak tahu gak rasa dia macam mana. . .


lagipun madu berkhasiat, teh hijau pun berkhasiat kan. . .


berkhasiat+berkhasiat=super berkhasiat lah kan?


hahaha. . .


itulah imaginasi bangang pintar aku. . .


jadi dengan rasa tak bersalahnya aku pun campurlah kedua2nya. . .


wallawehhh, memang sedap lah. . .


memang kaw2 rasanya. . .


nak try?


boleh ikut resepi minuman diraja aku kat bawah ni. . .


bahan2. . .


1 uncang teh hijau (aku guna dan suka jenama lipton)
air baru mendidih panas. . .
madu dalam dua sudu beso. . .


tu je bahan2. . .


cara nak buat. . .



amik sepeket teh hijau lipton. . .
buka paket dia. . .
sbb tu aku suka teh hijau jenama lipton sbb dia bersih, sbb dia terlindung dalam bajunya..
hehehe


masuk dalam gelas. . .
jangan lupa didihkan air. . .
dalam 5minit lepas air tu didih baru lah tuang dalam cawan ni ye. . .



masukkan air panas. . .
rendam uncang dalam 5minit. . .


amik madu. . .


letak dalam dua sudu beso. . .
dalam teh tu ye. . .


tengok cantik kan madu tu?
hehe


kacau. . .


dn kacau sampai air teh sebati dengan madu. . .


siap dan sedia diminum. . .

senang kan??

senang je nak buat, kalau korang tak malas lah..

heheh. . .

rasa dia pun sedap kalau korang ni penggemar teh hijau macam aku ni lah. . .

aku pun tak tahulah apa khasiat dia. . .

nk google tapi malas. . .

:p. . .

k lah, nak pergi menikmati lagi teh ni. . .

selamat mencuba ya. . .

^_^

4 comments:

  1. @vanilla_cokelat::sedap. . .

    try la wat. . .

    sila2. . .

    kalau nak kena datang sini lah. . .

    :D

    ReplyDelete